Om oss

 

Anhemas är en familjeägd kennel som specialiserar sig på uppfödning av rasen dvärgschnauzer. Vi är passionerade och dedikerade till att föda upp friska, välanpassade och välbalanserade hundar som kan bli utmärkta familjemedlemmar. Vårt mål är att föda upp hundar med god mentalitet och hälsa, samtidigt som de uppfyller rasstandarden och är vackra representanter för rasen.

Jag heter Birgitta Sidbäck. Jag bor med min sambo Kent och mina hundar och katter i Jälla utanför Uppsala.

Min hundbana började som för många med tjat i barnaåren om en hund vilket inte blev beviljat förrän jag fyllt tolv år, min syster och jag fick då en Welsh Corgi. När jag flyttade hemifrån vid arton gick det tre månader innan jag skaffade min första egna hund en schäfer som jag tränade lydnad med. Därefter fick jag överta en labrador som jag också tränade lydnad med. Vi tog Lydnadsdiplom, sen övergick träningen i viltspår och sök. Han blev en duktig apportör och eftersökshund och vi var med på många trevliga jakter med både fasan änder älg och rådjur. I hemmet fanns också hamiltonstövare och schillerstövare.

Efter ca tio år kom barnen och det aktiva hundlivet fick läggas åt sidan. Jag hade då en Västgötaspets som bara fick vara hund, han var vår familjemedlem i sjutton år. Arbete och arbetstider gjorde att någon ny hund inte var tänkbart. 2014 fick jag möjlighet att återuppta hundlivet.

Vad skulle jag välja för ras? Jag ville komma ut i naturen, en hund som var smidig att ha med överallt, möjlighet till olika sorters träning men inget tvång, mycket hund i liten förpackning. Valet stod till slut mellan schnauzer och dvärgschnauzer. Kom i kontakt med Eva Borg Broberg som då hade båda sorterna, valet blev lätt, en dvärgschnauzer skulle det bli.

2015 köpte jag Jacqueline från Cavallas. Jag kände att utställning var något som skulle vara roligt att prova på, Eva hjälpte mig med peppning och trimning. Det är jättekul, och med det kom även intresset för avelsarbetet igång.

2018 fick jag mitt kennelnamn Anhemas godkänt och jag gick SKK:s uppfödarutbildning.

Nu har jag Cavallas Jacqueline och Cavallas Oprah och är beredd att ta min första valpkull. Jag hoppas att kunna föra rasen vidare enligt rasstandard och avelspolicy.

Skapa din hemsida gratis!